(+32) (0)15 30 87 00
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Nieuws

Nieuws

Zoeken op Roval

Lovende reacties voor Roval bij Aluminium Award

10-11-2014

Roval Aluminium heeft in de categorie Building & Architecture met een nieuw en innovatief klangensysteem deelgenomen aan de European Aluminium Award 2014. De uitreiking vond op 7 oktober jl. plaats tijdens de Wereldbeurs Aluminium in het Duitse Düsseldorf. De European Aluminium Award is een initiatief van het Nederlandse Aluminium Centrum en wordt gesteund door de European Aluminium Association (EAA), de Duitse aluminiumfederatie GDA en ALUMINIUM 2014.

 

Hoewel Roval Aluminium de Aluminium Award uiteindelijk niet won, waren de reacties op het slimme klangensysteem voor aluminium muurafdeksysteem met aluminium balusters lovend. Dit klangensysteem is uitgerust met een dubbele klikveer, waarover de muurafdekkap wordt vastgeklikt. Groot voordeel hiervan is dat er niet in de muurafdekkap geboord hoeft te worden. De kap blijft hierdoor mooi strak en glad en kent geen zwakke plekken. Dit komt niet alleen de levensduur ten goede, maar ook de esthetische kwaliteiten van het complete systeem. Het idee van de dubbele klikveer is even slim als eenvoudig. De klang wordt op de muur of op de dakrand gemonteerd met een erop gelaste platstaf. Hier wordt de muurafdekkap, die hiervoor minimaal is uitgekeept, overheen geschoven. Die uitkeping moet vanwege esthetische en duurzame redenen zo klein mogelijk worden gehouden. Dit betekent dat de muurafdekkap er volledig verticaal overheen moet kunnen worden geschoven. Daarom heeft Roval de klang uitgerust met een dubbele klikveer, zodat de kap eenvoudigweg verticaal over de platstaf kan worden geschoven en vervolgens kan worden vastgeklikt. Hierna kan het aluminium balustersysteem worden gemonteerd (staanders en handrail). Roval Aluminium is de enige ontwikkelaar en producent en leverancier met een dergelijke esthetische en duurzame oplossing.

  
 

Nu op roval.be
> Productie
© 2008 - 2019 roval.be - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers