(+32) (0)15 30 87 00
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Nieuws

Nieuws

Zoeken op Roval

Blog: Aluminiumdetaillering in heel Vlaanderen

12-03-2019

De populariteit van aluminium om gebouwen in detail af te werken blijft alsmaar stijgen en daar zijn verschillende redenen voor. Zo is aluminium in de eerste plaats een erg duurzaam product. Daarnaast is het een zeer licht materiaal, onderhoudsarm en zeer goed vormbaar, waardoor alles perfect in detail kan worden gemodelleerd. Tot slot scoort het ook goede punten op gebied van houdbaarheid: het gaat immers jarenlang zonder problemen mee zonder aan esthetische uitstraling in te boeten.

Eén van de toppers in de aluminiumsector is Roval Aluminium, dochterbedrijf van Reynaers Aluminium én gespecialiseerd in aluminium gebouwdetaillering, zowel voor de woning- als utiliteitsbouw, voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. In het uitgebreide assortiment kunt u terecht voor standaard aluminium bouwproducten, zoals dakranden en lekdorpels. Daarnaast levert Roval ook specialistenwerk op maat af. Hieronder drie inspirerende verwezenlijkingen op een rijtje.

Hoogteterras in Sint-Pieters-Woluwe

Zo creëerde Roval in een residentiële wijk in Sint-Pieters-Woluwe een oplossing op maat op het hoogteterras van een eerder statig gebouw. “De combinatie van rondgewalste muurafdekkappen en een rondgewalst balustersysteem is een unieke kwaliteit van Roval Aluminium. We zetten met een strakke en gladde vormgeving niet enkel in op de esthetische kant van het verhaal, maar gaan ook voor stevigheid en inventiviteit met het blind en schroefloos bevestigde balustersysteem”, aldus Sven Keersse, Sales Manager Projecten België bij Roval. De maatwerkoplossing valt op door een zelfontwikkeld klangensysteem, waar de muurafdekkap schroefloos overheen wordt geklikt. De staanders van het balustersysteem worden over een platstaf geschoven, die in de klang is bevestigd. Hierdoor ontstaat een extra stevige constructie, die er tevens voor zorgt dat de muurafdekkap strak en mooi blijft.

Nieuwbouwcomplex in Sint-Truiden

Ook bij het 28 appartementen tellende nieuwbouwcomplex aan de Gorsemweg in Sint-Truiden leverde Roval een puik staaltje van aluminiumdetaillering. De door Paternotte Architecten ontworpen appartementen zijn hoogwaardig afgewerkt met aluminium dakranden en dito muurafdeksysemen, die in combinatie met het metselwerk en crepi voor een rustige en evenwichtige uitstraling zorgen. Sven Keersse: “De aluminium detailleringen passen heel goed bij nieuwbouw, waarin tegenwoordig veel aandacht wordt besteed aan duurzaamheid. Aluminium draagt zeker bij aan die duurzaamheid, omdat het nauwelijks onderhoud nodig heeft en niet hoeft te worden overgeschilderd, zoals bij hout bijvoorbeeld wel het geval is.”

Renovatiewijk in Mechelen

Behalve in de nieuwbouwsector laat Roval zich ook in de renovatiesector opmerken, bijvoorbeeld in de Mechelse Mahatma Gandhi-wijk. arQ-ArchitectenStudio uit Sint-Niklaas heeft het begrip metamorfose een nieuwe dimensie gegeven. Het gevelbeeld van deze woningen is drastisch veranderd en de woningen hebben een volledige opfrisbeurt gekregen. Ook visueel. Mooi gedetailleerd maatwerk vormen de aluminium dagkanten bij de deuren en ramen en de aluminium lekdorpels. Ook zijn aluminium dakranden toegepast als overgang van dak naar gevel. Een rank aluminium profiel vormt de fraaie, esthetische oplossing voor de overgang tussen de steenstrips en crepi. “Aluminium is ook in esthetisch opzicht een goede keuze. Het is mooi en strak en veel minder onderhevig aan vervorming en weersinvloeden”, weet ook architecte Kim Brouwers. De aluminium detaillering draagt er zeker toe bij dat de woningen een sjiekere uitstraling hebben gekregen die niet meer doet denken aan de sociale woningbouw van voor de renovatie.

Voor meer informatie:

Contacteer Sven Keersse voor meer informatie: Linkedin
Bekijk alle Roval producten.

Nu op roval.be
> Productie
© 2008 - 2019 roval.be - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers