(+32) (0)15 30 87 00
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Nieuws

Nieuws

Zoeken op Roval

Black & White Twins project in Galerie Berlin

02-07-2013

Black & White Twins project schittert in tentoonstelling Architektur Galerie Berlin

Het Black & White Twins appartementencomplex in Blaricum maakte in mei en juni 2013 onderdeel uit van een architectonische tentoonstelling in de Architektur Galerie Berlin. De detaillering van Roval Aluminium bouwproducten speelde een kenmerkende rol in het ontwerp.

Uitgangspunt van de tentoonstelling, was naast de Black & White Twins nog een ander project van Casanova + Hernandez architecten uit Rotterdam bevat, is de veronderstelling dat architecten zich vaak alleen concentreren op het ontwerpen van een object en niet kijken naar de manier waarop een gebouw wordt ‘gezien’ door de omgeving. Aan de hand van de twee tentoongestelde projecten onderzoeken ze de mogelijkheden van schaal en perceptie: twee instrumenten die de architect tegenwoordig tot zijn beschikking heeft bij het tegemoet komen aan de steeds hoger wordende eisen die tegenwoordig aan architectuur worden gesteld.

Design combinaties maken ontwerp mogelijk

Het bijzondere ontwerp van architect Helena Casanova heeft een speelse en dynamische signatuur waardoor het gebouwvolume wordt beperkt en een betere integratie met de omgeving ontstaat. De afwisseling van grote en kleine raampartijen en ogenschijnlijk grote happen die uit de hoeken van de volumes zijn genomen, zorgen voor transparantie en geven de gebouwen luchtigheid.

Een strakke detaillering van Roval aluminium bouwproducten hielp Casanavo bij het realiseren van haar ontwerp, dat is gericht op het visueel beperken van het gebouwvolume. De overgangen bij de ‘happen’ zijn gerealiseerd met muurafdekkers die overgaan in dagkanten. De detaillering van de raampartijen is gerealiseerd met waterslagen die overgaan in dagkanten.

Meer weten?

Foto's Publicatie Details Contact

 

 

 

Nu op roval.be
> Productie
© 2008 - 2019 roval.be - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers